neděle 7. září 2014

Closed weekend - Clay pigeon shooting

Na Downe House, a pravděpodobně i na jiných internátních školách, fungují tzv. otevřené, zavřené a volné víkendy. Během otevřených víkendů můžete ve vyšších ročnících školu opustit se souhlasem vašich rodičů, zajít třeba jen do městečka něco koupit, ale stejně dobře také můžete zůstat na koleji a dohánět resty (které se vrší až podezřele rychle).

Pokud je víkend volný, znamená to, že všechen personál má volno a nikdo nemůže ve škole zůstat přes noc. Za jeden trimestr máte dvě volna víkendová a jedno volno týdenní. Je na nás, abychom se postaraly o náš program, což je v některých bodech, jako například kde složit hlavu, poněkud obtížné. Ale o tom později...

 Posledním druhem víkendu je víkend zavřený, kdy není na výběr a ve škole zůstat musíme. Není to ale tak šílené, jak se to může zdát. Škola většinou zajistí program, kterému se říká house outing, což je vlastně výlet jednotlivých kolejí, kterou je v našem případě kolej Willis. Na rozdíl od loňského ročníku, který svůj první outing strávil akčním splouváním řeky (tedy spíše padáním do ledové vody, jak jsme se dozvěděly), se náš ročník rozhodl pro mnohem klidnější a mírumilovnější činnost. Jely jsme střílet holuby.

Ne opravdové samozřejmě. Nevěděly jsme, co přesně si máme představit pod pojmem clay pigeon shooting. Naše představy vypuštění umělých holubů do nebe a našeho bezchybného sestřelování těchto nebezpečných dravců, se v mnohém nesešly s realitou. Po hodinové cestě autobusem jsme dorazily do střediska Barbury shooting school, šlo o poměrně rozlehlý areál s mnoha stanovišti. Rozdělené do skupin po asi šesti lidech, jsme se pustily do souboje družstev, a ne, nestřílely jsme po sobě.

Mladí instruktoři byli pro místní dívky až moc velkou atrakcí
Zkusily jsme si střelbu z pušky "na králíka" - keramické disky se kutálely po zemi. Z tohoto stanoviště jsem si odnesla hlavně postřeh, že tito králíčci se velmi dobře rozbíjejí, pokud s nimi švihnete o zem, a také, že králíčci na bázi uhlíku naprosto ignorují střelbu. (Po jednom keramickém králíčkovi nám po trati pobíhal i jeden chlupatý). Pak přišly mnohé variace střelby "na ptáka či jiné létající předměty" - pták letící z křoví, pták letící nahoru a najednou letící doprava a dolů, tři ptáci letící najednou. Dostalo se i na mnohem klasičtější druh střelné zbraně, jako je luk, nebo na moderní vzduchovku s "dalekohledem" (omlouváme se všem střelcům za naše odborné výrazy), nebýt něhož, terč by ani nebyl vidět.

Naše úžasné výkony
Nakonec tým ani jedné z nás nevyhrál. Večer ve škole nás ale čekalo už druhé grilování v tomto týdnu. Jediný rozdíl mezi tímto a tím z prvního dnem byl, že dnešní bylo celé nazdobené do amerických barev a podávalo se Ben & Jerry´s. Ať žije Amerika.

Nádvoří za hlavní jídelnou - grilování















Za fotky děkujeme naší Assistant Housemisterss Ms Snell, jelikož naše osobní fotící přístroje byly indisponovány. 

Žádné komentáře:

Okomentovat