pondělí 6. října 2014

LONDOVENTURE

Ani jsme se nenadály a už je tady první volno. I když se jednalo jen o jeden víkend, spousta lidí, včetně učitelů, se nás ptala, jestli jedeme domů. Ač se nám třeba stýská, byl by hřích nejet se podívat do jedné z největších a asi nejkrásnějších metropolí světa, vzhledem k tomu ji máme na dosah ruky (a se školní dopravou zdarma).

Dřív než školu opustíte, na jakkoliv dlouhou dobu, musíte vytvořit plán své cesty: kde budete spát, jak se tam dopravíte, kdo za vás bude zodpovídat... Ubytování jsme našly na stránkách AirBNB. Měly jsme trochu obavy, přeci jen jedete do bytu někoho, koho jste v životě neviděly. Hledaly jsme ale dlouho a pečlivě, a podařilo se nám tedy najít bydlení, které mělo hodně pozitivních ohlasů a zdálo se bezpečné. 

V pátek 26.9 nás tedy školní autobus odvezl až do centra Londýna, odkud jsme se už samy dopravily do našeho víkendového pokoje, který se ukázal být úžasným. Všechno bylo čisté, hostitelé milí a nemohly jsme si tedy vybrat lépe. Jen doporučujeme.


Nechtěly jsme marnit ani chvilku drahocenného volna, a proto jsme ještě ten večer vyrazily do města. Stejně tak rychle jsme se snažily opustit ubikaci i ráno, ale to je, jak známo, skoro nemožné. Celý víkend jsme měly nádherné počasí, což je na Anglii poměrně nezvyklé. Mohly jsme tak přecházet mezi jednotlivými památkami celý den, i když jsme většinou používaly metro. Jsme lenoši. Na londýnské podzemce je ale příšerné, že na rozdíl od pražského metra je v ní vedro k padnutí. Pokusily jsme se projít všechno, ale to je při velikosti Londýna a omezenosti našeho času opravdu nemožné, Ale i tak, množství toho, co se nám podařilo navštívit, je přeci jen obdivuhodné. 



Přehlídka u Buckinghamského paláce

Užívaly jsme si krásného počasí na pikniku v Hyde Parku
Český odkaz v Londýně




Bylo to prima. Už aby bylo další volno a my mohly zase někam vyrazit.

Žádné komentáře:

Okomentovat