pondělí 8. prosince 2014

OUTFIT OF THE DAY

Už jsme několikrát zmínily, že na Downe House se nosí uniforma. Uniformu na sobě musíme mít celý školní den (7h - 18h). Všechny ročníky krom sixth form nosí stejnou zeleno-červenou uniformu. My a ročník nad námi nosíme buisness suit. Jde o krátkou černou sukni s jednoduchou košilí a sakem. Samozřejmě jsou tu ještě další pravidla jak máme vypadat. Měly bychom mít černé punčocháče nebo ponožky, košile by měla být jen jednobarevná nebo s jednoduchým proužkem a svetr taktéž jen jedné barvy a ideálně s výstřihem do V. Vše musí být čisté a upravené... Co si ale budeme nalhávat, málokdy jsme všechny jako ze škatulky.
Předem se obě omlouváme za naší totální neschopnost ukázat co máme na sobě (dobře, zvlášť Kristina). 


Krátkou uniformu můžeme nosit celý týden (pondělí-sobota), ovšem v některé dny ji na sobě mít musíme - v pondělí kvůli celoškolnímu assembly, ve čtvrtek kvůli rannímu kázání a v sobotu kvůli návštěvám. Také se nosí kdykoliv je přednáška nebo jiná významnější akce. Zbylé dny smíme nosit všeobecně oblíbenou dlouhou sukni. To je asi nejpohodlnější oblečení, které jsme kdy měly na sobě, zvlášť proto, že pod ní můžeme schovat pyžamo nebo kalhoty. 

Naše milé spolužačky nám dovolily vám ukázat jejich vlastní podání školní uniformy.





9 komentářů:

  1. Jej vy máte uniformy :-) Aké je to? Je škola prísna na uniformy? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Poměrně ano. Posílaly nás převléknout, když se jim jakákoliv maličkost nelíbila.

    OdpovědětVymazat
  3. Fu, ja akurát robím projekt o školských uniformách, tak aspoň mám niekoho kto má osobnú skúsenosť. :D Načo sú najviac prísny? Neni to nepohodlné?

    OdpovědětVymazat
  4. Ze začátku jsem si já osobně nemohla zvyknout a každou volnou chvíli jsem se převlékala do něčeho pohodlnějšího. Ale časem to přešlo a byla jsem v uniformě opravdu od rána do večera. Nejvíc koukali asi na punčocháče, jestli v nich nejsou oka. Potom se jim taky moc nelíbily 'over-sized' svetry a košile. Chtěli, abychom si zastrkávaly košile do sukní a všude s sebou nosily sako (ani jsme ho nemusely mít na sobě, jen přes ruku). A ještě na boty se kladl poměrně velký důraz. V pokynech bylo černé společenštější. Některé holky se snažily nosit třeba kožené 'conversky' nebo v extrémech černé boty na běhání, ale to tedy netolerovali ani jedno. Hlavně jim šlo o to, abychom neustále vypadaly upravené, 'smart'.

    OdpovědětVymazat
  5. :-) A máte aj nejaké pravidla čo sa týka vlasov, make up...? To môže byť super, škoda že to neni tu :-/ a máte aj uniformu na telocvik?

    OdpovědětVymazat
  6. V posledních dvou ročnících (Upper sixth) už žádná pravidla ohledně make-upu ani vlasů nejsou. Jenže se musí taky koukat na to, že jsme byly na čistě dívčí škole a nikdo tedy nemá potřebu se každé ráno zkrášlovat. Nikdo se tedy nelíčí a s vlasy se toho taky moc neděje. Všechny holky si ale lakují nehty, a to hodně. Když jsme odjížděly, myslely jsme si, že budeme mít povolené jen zase 'smart' odstíny, ale holky nosily křiklavé, třpytivé, neonové, každý jiný prostě všechno. V nižších ročnících ale není povoleno nic z toho. Menší holky se lakovat nehty nesmí vůbec a vlasy musí mít neustále stažené dozadu. Uniformu na sport jsme měly, je vidět v našem článku o sportu (http://100dnivbradavicich.blogspot.cz/2014/10/pohybem-ku-zdravi.html). Ta je tedy pro všechny stejná.
    Budu moc ráda, když vám moje pomoc k něčemu bude, ale chci vás jen poprosit, pokud byste chtěla použít jakékoliv citace nebo fotografie od nás, kontaktujte mě prosím přímo a já vám to schválím osobně.

    OdpovědětVymazat
  7. Ďakujem za odpvoede :-), nemusíš mi vykať ja som prváčka na strednej :-) To ste mali na telocvik sukne ? To sa v tom dobre cvičilo?
    Mladšie dievčatá mali rovnaké uniformy?

    OdpovědětVymazat
  8. Na tělocvik měly všechny ročníky uniformu stejnou. Uniforma do školy byla stejná pro všechny ročníky, krom posledních dvou, ve kterých jsme byly my. Menší holky měly zeleno-červenou uniformu, je vidět na stránkách školy www.downehouse.net. V té na tělocvik se cvičilo dobře, je to pohodlné to ano, ale byla v ní poněkud zima. Naštěstí jsme mohly v chladnějších dnech pod sukní nosit ještě legíny, ideálně školní ale obyčejné černé se taky tolerovaly. Já nosila ještě třeba tělové silonky.

    OdpovědětVymazat
  9. Celkem pozdě jsem si udělala čas prohlídnout, kdo jel letos do Downe House :( Ale přece. Na podzim bylo až příliš starostí s novou universitou.
    :D vidím, že se za dva roky v podstatě vůbec nic nezměnilo :) Máte pěkný blog, my jsme tak pečlivé s reporty nebyly. Koukám, že na vás znovu vyšel Willis House (ta lepší volba). A vypadá to, že jste si to užily :)
    Zdraví, Lucka Studená

    OdpovědětVymazat