pondělí 3. listopadu 2014

Listopad

Neděle 2. listopadu - Bonfire night
Bonfire Night neboli Guy Fawkes Night je anglický svátek na oslavu toho, že král Jakub I. Stuart nezemřel, když se právě Guy Fawkes pokusil vyhodit do povětří anglický parlament. Na památku tedy Angličané nejdříve zapalovali velké ohně, ale s postupem času a příchodem moderní techniky se přešli na ohňostroje. V Downu pro nás přichystali ohromný, hudbou doplněný ohňostroj přímo na školním hřišti.






Čtvrtek 6. listopadu - Nechodí nám žádná pošta, naše schránky jsou plné pavučin. 

Sobota 8. listopadu - Mexican night! 
Pro náš house WIllis byla dneska připravená speciální mexická večeře. Musíme říct, že to bylo parádní. Po celé jídelně hrála hudba, dostaly jsme nealko margaritu, všude byly nachos a gaucamole následované tortillami a tacos, ale hlavně, všechny jsme dostaly knírek.
Lucy předvádí svůj skvostný obleček

Vychovatelky se postaraly o všechno, včetně nafukovacích kaktusů.

Claudie zabavila sombréro a na chudáka Naomi nezbyl ani knírek.

Hlavní megamind celého večera, Ms Snell 


Neděle 9. listopadu - Rememberance Service
Výročí první světové války se v Anglii bere velmi vážně. Každý druhý koho potkáte na ulici má za klopou poppy na vyjádření vzpomínky a soustrati za všechny padlé. Downe není výjimkou. Lower Sixth každý rok připraví celé kázání, četní, modlitby a dokonce i hudbu a zpěv. Skoro všichni se účastnili organizace a to dobrovolně, tolik to pro ně znamená. Přiložily jsme taky ruku k dílu, když známé united we will remember them zaznělo i v češtině, vedle ostatních jazyků z našeho ročníku jako je krom angličtiny ruština, kazaština, čínština, malajština, němčina, francouzština, španělština a

švédština.

Středa 12. listopadu - Pop Quiz
Dnešní večer byl naplněn trochou přátelského souboje. Rozděleny do skupin podle našich tutorů jsme soutěžily ve všeobecných znalostech ze zeměpisu, biologie, umění ale třeba i populární hudby. Naše skupinka skončila šestá z dvanácti.

14. - 17. listopadu - Zase volno.

29. listopadu - přednáška Clare Balding
Britská sportovní moderátorka, spisovatelka, hvězda BBC a zároveň bývalá studentka Downe House dnes večer přednášela ne jen pro studentky, ale i rodiče. Její zábavný a poučný příběh nám má pomoci v proplouvání životem a vyrovnáváním se s překážkami. 

Žádné komentáře:

Okomentovat